Google+ Followers

Monday, November 9, 2009

MaRi KiRa KaKi LiPaN.....


Artikel Ni Tadak Kaitan Ngan Tajuk Di Atas…Sebab Penulis Tgh Pening Nih…

“eH..aSSALAMMULAIKUM….lAMA tAK jUMPA….bUAT aPE sKRG…? tAK jUAL kETA dAH kER..” “oWH…bUAT jUGAK..tAPI sKRG sAYA bUAT iNSURANCE tAKAFUL iKHLAS”…dAN bERMULA lA cERAMAH pERCUMA yANG aKU dAPAT…hUHUHU..

dIA jUAL iNSURAN Tu lANTAK lA…aKU tAK kISAH…cUMA kADANG2 bAIT bAIT pERKATAAN tU bUAT aKU lEMAS tENGGELAM dALAM kERISAUAN…rAM(oTAK) aKU hAMPIR rOSAK dIBUATNYA mANAKALA hARD dISK(hATI ) kU hAMPIR hAMPIR tERPAKSA dI fORMAT sEMULA hUHUHU..pROSESSOR dAN mOTHERBOARD aKU sEMAKIN pANAS…bOLE jEM dIBUATNYA…hUH…pEMBACA pUN bOLE tGOK kESAN dIA kAT pENULIS sKRG..bAHASA pUN dAH mACAM bARU tUMPANG uFO bALIK kAMPONG jER…

aKU sKRG mASIH tAK kERUAN….hATI kU tAK tENTERAM rASA cAM nAK lIGAN jER aYAM jIRAN aKU sAMPAI aLLAH mENDATANGKAN kEPUTUSANNYA sAMAADA aYAM tU aNGKAT tANGAN aTAU aKUKAH yG aNGKAT tANGAN..kEKADANG tERFIKIR lAK rASA cAM nAK tAHAN jER bAS eXPREES kAT hIGHWAY dAN aRAHKAN pENUMPANG2NYA tURUN kASI nAMA kUAR jALAN aLLAH…hUHUHU.

sKRG NI TERFIKIR NAK KE ZOO LAK..NAK PI TRY KEJUTKAN BERUK SUPAYA BOLE TGOK CAMNO BERUK BERUK TU TERKEJUT BARU LEH AKU FAHAM SIMPULAN BAHASA TERKEJUT BERUK TU CAMNO TAPI SKALI FIKIR TAKUT LAK AKU YANG TERKEJUT BERUK…HUHUHU

kADANG kADANG rASA cAM nAK pI pELUK aJE tAYAR lORI sAMBIL sEDUT bAU hANGIT pASAL bREK nGEJUT bILA aKU hULUR kAKI kAT jALAN…..bILA tGOK jER bUAH dURIAN yG tGH bERLAMBAK sKRG nI rASA mACAM nAK aJAK aJE kENGKAWAN mAIN sEPAK tAKRAW…hUHUHUHU….

“iNSURAN nI bAGUS kITA aMBIK…uNTUK mASA dEPAN kITA..lAGIPUN kITA tAK tAU mATI bILA…aNAK lAK rAMAI..kALU lA aLLAH tAKDIRKAN kITA mATI sKRG aPA jADIK nGAN aNAK bINI kITA…??? mEREMPAT , sATGI dIORANG dUK mINTA sEDEKAH sANA sINI…sKIT2 bOLEH lAK sAUDARA mARA bANTU..lAMA2 mENYAMPAH jUGAK.
aDE iNSURAN kALU aNTA mATI iNSURAN aKAN cOVER sUME tU…aNAK2 bELAJAR pUN bOLE cOVER tAK lA sUSAH, tAPI kALU tAK mATI sIMPANAN bULAN2 tU kIRA cAM sIMPANAN kAT bANK lA jUGAK tAPI lAGI uNTUNG pASAL kEUNTUNGAN dIA lEBIH…aRI nI uSTAZ uSTAZAH bALIK mESIR pUN kALU aMBIK iNSURAN pUN aMBIK yANG tAK hALAL pUNYA..kESIAN dIORG..tAK fAHAM…”

hUH mASA dENGAR kAWAN aKU tU cAKAP cAMNI…aKU rASA cOLOUR dARAH aKU dAH jADIK hIJAU…dON’T mAKE mE aNGRY….

aCTUALLY dULU aKU pUN aGENT iNSURAN jUGAK…hUHUHU tAPI rASA tAK sESUAI nGAN iMAN lAK sO tAK bUAT dAH wALHAL kALU nAK nGIKUT bAB mENAYAT nIE…kIRA hEHEHE kIRA hEHEHE kIRA kIRA kIRA sENDIRI lAA…kUIKUIKUI..tAKAT nAK cARI cUSTUMER…sURUH bARISAN aWEK aWEK aKU yANG aKU mULIAKAN dAN hORMATI pUN dAH cUKUP mEWAH dAH iDUP…(jGN mARE yER…kISAH sILAM uSAH dIKENANG kEMBALI tOBAT tOBAT)aWEK aWEK tU pLAK sURUH aDIK aBG kAKAK dIORG mASUK pEEHHH….cAM sYSTEM pYRAMID lAK cAKAP tAK gUNA bEB..!!!
sKRG nIE aKU jUMPA mANUSIA bAGI tAU aLLAH mAHA kUASA mAKHLUK tADAK kUASA….yG pELIHARA kITA aLLAH..aLLAH pELIHARA kITA wAKTU sIHAT jUGAK wAKTU sAKIT bAHKAN aLLAH yANG sAMA pELIHARA kITA wAKTU kITA tIDUR jUGAK aLLAH yANG pELIHARA kELUARGA kITA wAKTU kITA aDE aTAUPUN tAKDE…sELAIN aLLAH sUME mAKHLUK dAN mAKHLUK sUME tADAK dAYA uPAYA mELAINKAN dGN iZIN aLLAH. aLLAH bERLEPAS tANGAN pADA sESIAPA yG aMBIK sELAIN aLLAH sEBAGAI pEMELIHARA…hUHUHU..

jADIK aKU dAH pUTUSKAN kEJE aKU jUAL iNSURAN jUGAK….tAPI iNSURAN aKHIRAT…mARI..mARI…tUAN tUAN dAN pUAN pUAN bELI sAYA pUNYA iNSURAN…..sKRG sAYA jUAL iNSURAN kHUSUS tUK dALAM kUBUR…..bILA tUAN2 dAN pUAN aMBIK iNI iNSURAN nESCAYA tUAN2 dAN pUAN2 sELAMAT dARI aZAB kUBUR…..mARI tUAN2 dAN pUAN2 jGN fIKIR pANJANG lAGI…aMBIK lA iNSURAN sAYA nIH…

mUDAH dAN sUME oRG bOLE dAPAT….sEPULUH oR lIMA bELAS mINIT sAJE….tUAN2 dAN pUAN2 bOLE dAPAT iNSURAN sAYA..tAKYAH iSI bORANG2…tAKYAH pHOTOSTATE iC….bAGI mASA sKIT jER..

tUAN2 dAN pUAN2 bACA lA sURAH aL mULK sURAH kE 67 mUKA sURAT 562 dAN aS sAJDAH sURAH kE 32 mUKA sURAT 415 sETIAP mALAM mAKA tUAN2 dAN pUAN2 tAKKAN kENA aZAB kUBUR…bELI tUAN2 dAN pUAN2 jGN tAK bELI tAKKAN rUGI tUAN2 dAN pUAN2…

bARANG sIAPA bACA dUA sURAH nI lEPAS mAGHRIB dAN iSYAK dAPAT pAHALA sEOLAH bERIBADAT dEPAN hAJRATUL aSWAD dI dEPAN kAABAH dI mALAM lAILATUR qADR….bACA tUAN2 dAN pUAN2..tAK rUGI tUAN2 pUAN2..

dALAM hADIS cITER, tUAN2 dAN pUAN2 bILA aZAB dTG dARI hUJUNG kAKI mAKA sURAH aL mULK kATA sINI tADAK lALUAN tUK kAMU kERNA dIA bERDIRI mALAM mEMBACA aKU….bILA aZAB nAK dATING iKUT dADA mAKA aL mULK pUN kATA sINI tADAK jALAN bAGI kAMU kERNA dIA sELALU bACA aKU…bEGITU jUGAK bILA aZAB nAK dATANG iKUT kEPALA mAKA aL mULK kATA sINI tIADA lALUAN tUK kAMU…
aL mULK aKAN bERUPA sEEKOR bURUNG yG aKAN mENGEMBANGKAN sAYAPNYA mENJAGA kITA dALAM kUBUR tUAN2 dAN pUAN2….cEPAT tUAN2 dAN pUAN2 aZAB kUBUR pEDIH tUAN2 dAN pUAN2…mATI lAK tAK tAU bILA tUAN2 dAN pUAN2..mANA lA tAU tUAN2 dAN pUAN2 bERMALAM dIKUBUR mALAM nI tUAN2 dAN pUAN2…

oK tUAN2 dAN pUAN2 sAYA sTOP sINI dULU….pASAL nAK tUMPANG uFO pI mASJID…

*pENULIS mINTA mAAF pADA kENGKAWAN pENULIS aZHARJAAFAR(rELAX bRO) aYIE (pENGURUS rEGENT uTARA tAKAFUL iKHLAS,tU lAA aKU tASYKIL hANG tAKMAU kUAR)








3 comments:

Anonymous said...

Sabar BRO ikqtikad mau betul. berdakwah nie biarlah mereka merasa mereka sebehagian dari kita dan kita sebehagian dari mereka.bukan ajak mereka masuk tabligh tapi bagi tahu nie kerja yg mesti mereka buat.

Putra Al-Maliki said...

insuran kubur pun ader.. hehe..

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

Anonymous said...

slm...

assajadah n almulk..moga2 bisa d jadikan amalan kita semua...tiap mlm...sebelum tidur...bukankah begitu amalan NABI kita?

hurmm....btpa lmahnya imanQ...doakan ana tuan....

-hidupQ-

I TELL YoU

My photo
Alamat di no.75, Titian Sirat,Simpang Neraka 1500 Jalan Iman,Kampung Jannah. Nama aku Abdullah bin Adam. Mendapat pendidikan awal di sekolah rendah Roh. Relax jer kat sekolah tu..tadak peksa pun. Kemudian di hantar sambung blajar kat Sek Men Dunia. Sini tak abis2 peksa dan ujian. Assignment pun banyak. Emmm taktau la sukses ke tidak. Masalahnya Lecture aku dah kasi soalan bocor just aku jer buat dakkk je. Malas study lagi kononnya peksa jauh lagi. Kena Encik Izrael buat kuiz mengejut baru padan ngan muka aku...wa..waa..waa. Nanti penggal pertama nak kena peksa kat Dewan Kubur. Penggal Kedua Peksa Kat Majlis Bandaran Masyhar plak. Lepas tu baru la leh tgok mana nak sambung blajar kat U syurga ker atau U neraka ker

kitab haidistihadahnifas

don't follow me....follow la allah swt dan rasul saw.

BerZina Lebih MuDah DaRi BerNiKaH