Google+ Followers

Thursday, June 23, 2011

huh...

Kasi Cikgu Bakar Baca Line....

Nie Ade Orang Tanya Aku Hasil Muzakarah Dia Ngan Sahabat Dia.... Dan Aku Takde Mood Nak Layan Lagi....So Sape Yg Ade Mood Layan Lor....

aku bukan x nak ko ikut gerakan jemaah ni. as ive mentioned earlier, hukum berjemaah ni wajib...
1. ko tau x sejarah penubuhan jemaah tabligh?
ni sejarah tabligh...org british nak padam semangat jihad org islam di india..sbb tu mrk upah ulama..utk buat jemaah tabligh. kalau dalam bayan (tazkirah/ceramah), tak boleh sebut pasal politik..pemerintahan. dan ulama'2 ni hnya buat amar makruf. mereka tinggalkan nahi mungkar. kenapa? agar islam x tertegak di bumi Allah.
2. ko tau x apa yg dia buat dan apa yg dia x buat?
suarh al-imran ayat 104: "dan hendaklah di antara kamu ada golongan yg menyeru kpd kebaikan dan menyuruh berbuat makruf, dan mencegah dari yg mungkar. dan mereka itulah org2 yg beruntung"
maksud ayat ni, kita wajib buat amar makruf dan nahi mungkar. ko tahu x tabligh x de elemen nahi mungkar? ko pernah kaji x?

3. sebelum ko masuk, ko ade kaji x ttg jemaah ni? atau ko percaya kakak yg ko kata tu, then apa dia cakap sume ko percaya?
aku tny sbb aku dah kaji...
link video tu?
ye, dia terangkan ttg tabligh. tapi siapa sbnrnya ust syikh nuruddin al banjari tu?
betul ke ilmu dia bawa? 
ko dengar dia bagi talk, terus caya. ko ade rujuk hadith?
n lagi 1 ton, actly aku tau dah, hadith ttg wuduk tu hadith palsu. cuba kau cari matan hadith tu dan bagi kat aku? ko x kan jumpa punya. sanad2 dia sume ko x jumpa. hadis palsu., 
jgn terburu2 ikut sesuatu yg kita x tahu menahu.
ko kata zaman nabi x de politik? habis pembukaan kota mekah tu bukan politik? piagam madinah tu bukan politik? ni hadith nabi, 
'tazlamu jamaa'atal muslimina wa imaamahum'
wajiblah kamu bersama2 jemaah muslim dan pemimpin mereka. (mutfaq 'alaih) hadis sohih
siapa nabi? pemimpin jemaah
siapa nabi? pemerintah tertinggi madinah selepas hijrah (kalo zaman kita dipanggil PM)
siapa kata politik x de dlm hidpu nabi...
Islam tu syumul. mana mungkin menolak politik.
aku cakap gini sbb aku syg ko.
aku mintak 1 je dari ko. baca semula buku fathi yakan tajuk "apa ertinya saya menganut agama Islam" yg ko kata ko ade. kawan ko bagi kat ko.
baca la balik ape ade dlm tu...


panaasssss......member aku tutup aircond lak dia tak tahan sejuk...

6 comments:

ahLia teeeetttttt..... said...

panasss

Niat , Lafaz, Amal... said...

doa hidayat inshaAllah...

hidayu samsudin said...

doa hidayat,doa,doa...amin,amin,

Norsha said...

Kita mengajak, bukan mengajar....sampaikan saja.....Hidayah?...itu urusan Allah....

Niat , Lafaz, Amal... said...

“kami bukan tidak berpolitik, politik yang dilakukan kebanyakan sekarang adalah berdasarkan kepada kepentingan suatu golongan, kami tidak ingin berpolitik seperti itu"

dr pink said...

Tuan2 sila baca buku2 tajuk 'kupas tuntas jemaah tabligh jilid 1,2,3' pesanan buku dgn Hj Nazir dari Penang.hp no 0194548586 @Rm10 senaskah...

I TELL YoU

My photo
Alamat di no.75, Titian Sirat,Simpang Neraka 1500 Jalan Iman,Kampung Jannah. Nama aku Abdullah bin Adam. Mendapat pendidikan awal di sekolah rendah Roh. Relax jer kat sekolah tu..tadak peksa pun. Kemudian di hantar sambung blajar kat Sek Men Dunia. Sini tak abis2 peksa dan ujian. Assignment pun banyak. Emmm taktau la sukses ke tidak. Masalahnya Lecture aku dah kasi soalan bocor just aku jer buat dakkk je. Malas study lagi kononnya peksa jauh lagi. Kena Encik Izrael buat kuiz mengejut baru padan ngan muka aku...wa..waa..waa. Nanti penggal pertama nak kena peksa kat Dewan Kubur. Penggal Kedua Peksa Kat Majlis Bandaran Masyhar plak. Lepas tu baru la leh tgok mana nak sambung blajar kat U syurga ker atau U neraka ker

kitab haidistihadahnifas

don't follow me....follow la allah swt dan rasul saw.

BerZina Lebih MuDah DaRi BerNiKaH