Google+ Followers

Wednesday, July 10, 2013

MASALAH HAID LAGI


  • Laila
    assalaamualaikum,,sy dtang haid 23hb 06 sampai sekarang darah msih ada lg,itu cam ner  ea?
  • Haid Istihadah
    Adat berapa hari
  • Laila
    tak tentu jugak,kdg 8,kdg 10
  • Haid Istihadah
    Skrg wajib solah
    Kerna dikira istihadah
  • Laila
    nanti bolehkah holah trawih
  • Haid Istihadah
    Bole tapi wuduk kena tau kaedahnya
  • Laila
    cam ner?
  • Haid Istihadah
    Wajib ambil wuduk hanya selepas masuk waktu
    Bersihkan faraj pakai tuala wanita kalu darah banyak pastu baru solah
  • Haid Istihadah
    Bulan lepas period berapa hari?
  • Laila
    4bulan sy x dtg haid,dah 2x cam nie 4bln sekali sy dtg haid
  • Haid Istihadah
    Mmg ada wanita macam nie
  • Laila
    sy pun x tau,nie dah kali ke2,,,
  • Haid Istihadah
    Skrg umur berapa
  • Laila
    27
  • Haid Istihadah
    Dah kawen ke
    Biasa yg amal perancang keluarga mmg bermasalah
  • Laila
    dah,ank dah 2thun 8bln
  • Haid Istihadah
    Ok yg nie penting
    Puan kena catit waktu yakni jam berapa darah kuar
    Dikira wajib
    Ramai yg tak buat nie
  • Laila
    wajib sholah ker?
  • Haid Istihadah
    Wajib catit masa darah kuar
    Period yg last berapa hari?
  • Laila
    sy x prnh catit haid,insyaAllah nanti sy cube catit
  • Haid Istihadah
    Tadi puan kata period 8 atau 10 hari
  • Laila
    itu kire an sy ler,memang x tentu,kdg boleh kurang dri itu,kdg pun leh lebih,,
  • Haid Istihadah
    Puan wajib catit dan dikira berdosa
  • Laila
    hritu sy dtg haid lepas sholah suboh
  • Haid Istihadah
    Camni situation nya puan
    Kalu period yg lepas puan tak tau berapa hari period, so hari ke berapa puan tak mandi hadas
  • Laila
    sy mandi hadas klo memang dah bnr2 bersih,
  • Haid Istihadah
    Tu salah
    Sb puan istihadah
  • Laila
    cam ner?sy x faham?
  • Haid Istihadah
    Saya bagi contoh
    Jika period yg last 8 hari
    Maka jika skrg darah puan keluar melebihi 15 hari maka haid puan dikira mengikut adat yakni 8 hari
    Bermakna puan wajib mandi hadas selepas 8 hari dan tunaikan solah pada hari ke 9
  • Laila
    astaghfirullah,,,betol ker???ya Allah,,,
    tapi haid sy x tentu,,astaghfirullah,,,
  • Haid Istihadah
    Tu la puan, menda nie bukan men2
    Tentu ke tak tentu ka dlm kitab sume ada jawapan
    Suami puan jugak berdosa
  • Laila
    ya Allah,,,
  • Haid Istihadah
    Haid tak tentu bukan masalah, sebab ada kaedah kiraannya
    Bayangkan berapa banyak solah puan kena qadho
    Kalu dr bujang lagi
    Ulamak sume sepakat haram solah sunat kalu masih ada solah belum abis qadho walaupun solah terawih
    Jadi ini bukan masalah kecik puan
    Melibatkan dosa pahala syurga neraka
  • Laila
    astaghfirullah,,ya Allah,,,,
  • Laila
    pakcik leh terangkan malah haid ni ngan kengkawan sy tak?sy dah masukan perbualan ramai2 x?mgkin kengkwan sy pun byk x tahu perkara ni
  • Hari Ini
  • Haid Istihadah
    Bulan pose tak bole sumbat kapas dlm kemaluan walupun darah banyak kuar kerna batal pose


    *JAWAPAN COMPLETE BAGI MASALAH DI ATAS TIDAK DIZAHIRKAN DI SINI KERNA MEMERLUKAN BANYAK FAKTA2 DAN MAKLUMAT LAIN.

No comments:

I TELL YoU

My photo
Alamat di no.75, Titian Sirat,Simpang Neraka 1500 Jalan Iman,Kampung Jannah. Nama aku Abdullah bin Adam. Mendapat pendidikan awal di sekolah rendah Roh. Relax jer kat sekolah tu..tadak peksa pun. Kemudian di hantar sambung blajar kat Sek Men Dunia. Sini tak abis2 peksa dan ujian. Assignment pun banyak. Emmm taktau la sukses ke tidak. Masalahnya Lecture aku dah kasi soalan bocor just aku jer buat dakkk je. Malas study lagi kononnya peksa jauh lagi. Kena Encik Izrael buat kuiz mengejut baru padan ngan muka aku...wa..waa..waa. Nanti penggal pertama nak kena peksa kat Dewan Kubur. Penggal Kedua Peksa Kat Majlis Bandaran Masyhar plak. Lepas tu baru la leh tgok mana nak sambung blajar kat U syurga ker atau U neraka ker

kitab haidistihadahnifas

don't follow me....follow la allah swt dan rasul saw.

BerZina Lebih MuDah DaRi BerNiKaH