Google+ Followers

Monday, August 3, 2009

penduduk syurga

Kita ni idup selama lamanya dalam syurga..Jadik sume org harap muda jer semanjang..so Allah memang kasi la kita ni cam mat saleh cakap to be young forever..keh..keh..keh..
Allah Ta'ala firman :(inna lakum an tashibbu fa la tahrimu abadan) “I have decreed that you will never become old or frail”

Dlm syurga ni nak kasi tau tadak benda yg tak seronok....sume seronok. Pendek kata kalu jatuh pun sodap..tak sakit..lagi nikmat ade laa..Kalu si panjang kate lak..makan minum sume tak yah kencing berak..

Tinggi besar orang dalam syurga nih diberi cam nabi Adam a.s. Nak tau tinggi mana???
Aa...tinggi kita esok 125 kaki eemmm tingginya!!! Tapi syurga tu besar kan..so standard la tu..Lebarnya pulak 15 kaki..

Umur orang dlm syurga ni kan...diberi umur cam nabi Isa a.s iaitu 33 tahun.

Suara2 org dlm syurga lak diberi sesodapnya suara Nabi Allah Daud a.s.
Nak citer skit la...pasal suara Nabi Daud nih...Sodapnya suara dia emmmm kalu time dia baca Zabur peh...burung yg dok terbang tu leh berhenti la...nak banding kalu kita ish toksah la kata kita sb suara kita memang confirm tak sodap, kita kata la suara penyanyi superstar la katakan...kalu burung dengar kat mana mana pon...yang duk landing elok2 pon leh terbang...ni bayangkan burung2 leh berhenti terbang terpegun dek sodapnya suara nabi Allah Daud a.s baca zabur.
Air yang mengalir elok2 leh berhenti mengalir bila dengar nabi Allah Daud a.s baca kitab zabur.
Cuba la saudare bayangkan....woi...teman kate cuba la bayangkan..tutup mate tu kejap bayangkan air terjun tak terjun..berhenti terjun time dengar nabi Allah a.s bace zabur. Aaa....kalu bole bayangkan bagus laa...baru la rase seronok skit... betui tak..

Ensem lak camno yer...
hush....ensem ensem....sume org diberi muka ensem cam nabi Allah Yousuf a.s. hangpa tau ker nabi Yousuf a.s tu hensem setara mana...meh sini teman nak kasi tau...
Hensemnya nabi Allah Yousuf nikan...kalu ditakdirkan nabi Yousuf lintas depan kaum hawa emmm kalu yang tengah kerat bawang tu..abis limau ngan jari2 sekali depa kerat..punya ralit(terpegun) tengok ensemnya Nabi Allah Yousuf a.s nih..dan mereka tak sedar pun yang mereka ni dah kerat jari mereka..peh...
(eemmm kalu teman la ensem camni kat dunia senang ler dapat keje..Teman keje kat hospital jer laa..jadik pakar bius..kih..kih..kih..ade je patient nak operate teman pi control ensem jer kah..kah..kah.. bini aku nak beranak pun sonang main control ensem jer..)
Kalu la sume kecantikan dunia ni dibahagikan kepada 2 bahagian, separuh tu ialah keenseman(kecantikan) nabi Allah Yousuf a.s. and the other half would be distributed among the rest of the creation, huh cakap omputih lak..
(penulis sedang belek belek muka kat cermin ni sambil control ensem dan berdoa. Ya Allah, Engkau telah memperbaguskan kejadian rupaku maka baguskan lah budi pekertiku)

Hati atau kesabaran kita akan dianugerahkan cam kesabaran nabi Allah Ayyub a.s. ( nanti penulis akan masukkan kisah nabi Daud o.k plan2 kayuh)

Ahklak dan budi pekerti cam nabi junjungan besar kita nabi yang kukasihi, kurindui, kudambakan, kupuja puja, kucintai, ku kuarkan airmataku utk mu nabi Muhammad S.a.w.

2 comments:

ilhan_adi said...

Hidupku matiku dan apa diantara keduanya hanya untuk Allah (Rob sekelian alam).

Anonymous said...

xsbr nak bc next entry....

I TELL YoU

My photo
Alamat di no.75, Titian Sirat,Simpang Neraka 1500 Jalan Iman,Kampung Jannah. Nama aku Abdullah bin Adam. Mendapat pendidikan awal di sekolah rendah Roh. Relax jer kat sekolah tu..tadak peksa pun. Kemudian di hantar sambung blajar kat Sek Men Dunia. Sini tak abis2 peksa dan ujian. Assignment pun banyak. Emmm taktau la sukses ke tidak. Masalahnya Lecture aku dah kasi soalan bocor just aku jer buat dakkk je. Malas study lagi kononnya peksa jauh lagi. Kena Encik Izrael buat kuiz mengejut baru padan ngan muka aku...wa..waa..waa. Nanti penggal pertama nak kena peksa kat Dewan Kubur. Penggal Kedua Peksa Kat Majlis Bandaran Masyhar plak. Lepas tu baru la leh tgok mana nak sambung blajar kat U syurga ker atau U neraka ker

kitab haidistihadahnifas

don't follow me....follow la allah swt dan rasul saw.

BerZina Lebih MuDah DaRi BerNiKaH