Google+ Followers

Sunday, July 20, 2014

Iktikaf

Teraweh ramai ustaz2 mee segera dok kata bole 8 rakaat walaupun bercanggah dgn jumhur ulamak... ( maklumlah ustaz2 pandai arab juga) Mazhab mutlak yg 4 tolak ke tepi. Mungkin ada mazhab baru kot. Mazhab malas dan mazhab nafsu!

Tinggalkan isu tu...

Skrg 10 akhir ramadhon sunat yg sgt2 muakkad kaum lelaki pi iktikaf dlm masjid 2!!!!

Nie pun takde khilaf... Nak tgok jugak ustaz2 mee segera ada tk berkampung dlm masjid 2  sepuluh malam akhir ramadhon nie...

Kan glemer dgn slogan " ulamak waris tul anbiyak"
So nabi saw tk pernah miss iktikaf 10 akhir ramadhon nih...

Org Awam tgok ustaz2.... Kalu ustaz2 tido kat Umah takkan orang Awam plak terhegeh hegeh pi masjid2 plak, nanti dikatakan"bidaah" plak....

Mafhum hadis... Seburuk buruk gol akhir zaman ialah ulamak suu'....

Kusampaikanwaluayah

No comments:

I TELL YoU

My photo
Alamat di no.75, Titian Sirat,Simpang Neraka 1500 Jalan Iman,Kampung Jannah. Nama aku Abdullah bin Adam. Mendapat pendidikan awal di sekolah rendah Roh. Relax jer kat sekolah tu..tadak peksa pun. Kemudian di hantar sambung blajar kat Sek Men Dunia. Sini tak abis2 peksa dan ujian. Assignment pun banyak. Emmm taktau la sukses ke tidak. Masalahnya Lecture aku dah kasi soalan bocor just aku jer buat dakkk je. Malas study lagi kononnya peksa jauh lagi. Kena Encik Izrael buat kuiz mengejut baru padan ngan muka aku...wa..waa..waa. Nanti penggal pertama nak kena peksa kat Dewan Kubur. Penggal Kedua Peksa Kat Majlis Bandaran Masyhar plak. Lepas tu baru la leh tgok mana nak sambung blajar kat U syurga ker atau U neraka ker

kitab haidistihadahnifas

don't follow me....follow la allah swt dan rasul saw.

BerZina Lebih MuDah DaRi BerNiKaH