Google+ Followers

Monday, January 19, 2015

Makan Kenduri

Dunia akhir Zaman

Kita berasa sangat MALU jika pergi kenduri kawen tak bawa hadiah atau sekurang2nya evelop atau sampul berisi wang untuk diberi waktu bertemu atau bersalam dgn Tuan Rumah.
Walhal mmg niat Tuan Rumah panggil kita untuk jamu makan meraikan pernikohan anaknya.

Tapi malang seribu malang kita tak segan silu langsung kalu tak masukkan sedikit wang dalam Jug yg disediakan Tuan Rumah ketika kita menziarahi KEMATIAN Rumah tersebut!!!
Walhal di dlm kitab2 MAHKRUH kita makan makanan yg disediakan oleh Tuan Rumah kerana termasuk perkara2 yg menyusahkan Tuan Rumah yg baru kematian keluarga tersayang... Fikiran masih sedih lagi tapi kita beratkan mereka dgn tak reti bahasa tunjuk macam lapaq sangat!!!
Sepatutnya kita yg bergotong royong menyediakan makanan untuk Tuan Rumah selama Dua tiga hari...

Yg ngaji pun belum tentu bole amal takut menongkah arus adat!!!
Apatah lagi yg tak ngaji...

Tiada daya upaya melenkan dgn TAUFIK DAN HIDAYAH DR ALLOH.

Untuk itu penting duduk majlis ilmu dgn adab sunnah. Insyallah Alloh beri Taufik tuk amal...

Kusampaikanwaluayah

No comments:

I TELL YoU

My photo
Alamat di no.75, Titian Sirat,Simpang Neraka 1500 Jalan Iman,Kampung Jannah. Nama aku Abdullah bin Adam. Mendapat pendidikan awal di sekolah rendah Roh. Relax jer kat sekolah tu..tadak peksa pun. Kemudian di hantar sambung blajar kat Sek Men Dunia. Sini tak abis2 peksa dan ujian. Assignment pun banyak. Emmm taktau la sukses ke tidak. Masalahnya Lecture aku dah kasi soalan bocor just aku jer buat dakkk je. Malas study lagi kononnya peksa jauh lagi. Kena Encik Izrael buat kuiz mengejut baru padan ngan muka aku...wa..waa..waa. Nanti penggal pertama nak kena peksa kat Dewan Kubur. Penggal Kedua Peksa Kat Majlis Bandaran Masyhar plak. Lepas tu baru la leh tgok mana nak sambung blajar kat U syurga ker atau U neraka ker

kitab haidistihadahnifas

don't follow me....follow la allah swt dan rasul saw.

BerZina Lebih MuDah DaRi BerNiKaH