Google+ Followers

Wednesday, August 19, 2009

EEMMM ALAHAI...

HADRAT TALHA ر صي الله عنه BERKATA BAHAWA SATU KETIKA DALAM KEADAAN PANAS TERIK BELIAU MELIHAT SEORANG SAHABAT ر صي الله عنه MENANGGALKAN BAJUNYA LALU BERBARING DI ATAS PADANG PASIR YANG SANGAT PANAS SAMBIL BERKATA, "RASAILAH KEPANASAN INI. DAN KETAHUILAH KEPANASAN JAHANNAM ADALAH LEBIH TERUK. MALAM HARI KAMU MENJADI MAYAT(TIDUR)! PADA SIANG HARI KAMU BERJALAN DENGAN SIA SIA!"

BEGITULAH KEADAANNYA. SEHINGGA RASULULLAH صلى الله عليه و سلمMENEMUINYA. BAGINDA TELAH PERGI MENGHAMPIRINYA. SAHABAT ر صي الله عنه ITU BERKATA, "YA RASULULLAHصلى الله عليه و سلم, SAYA DIKUASAI OLEH SATU SEMANGAT UNTUK BERKELAKUAN BEGINI. SAYA TIDAK DAPAT BERCAKAP LEBIH DARI ITU."

BAGINDAصلى الله عليه و سلم MENJAWAB, "ENGKAU TIDAK PERLU BERCAKAP APA2. SEMUA PINTU2 LANGIT SUDAH DIBUKA BAGIMU DAN ALLAH SEDANG BERBANGGA DENGAN MALAIKAT2 KERANAMU."

KEMUDIAN BAGINDAصلى الله عليه و سلم TELAH BERSABDA KEPADA SAHABAT2NYA,
"AMBILLAH BEKALAN UNTUK DIRIMU DARIPADANYA."

MAKA SEMUA ORANG MEMINTA SUPAYA SAHABAT TERSEBUT MENDOAKAN UNTUK MEREKA. KEMUDIAN BAGINDA MENYURUHNYA UNTUK MENDOAKAN BAGI SEMUA ORANG.

No comments:

I TELL YoU

My photo
Alamat di no.75, Titian Sirat,Simpang Neraka 1500 Jalan Iman,Kampung Jannah. Nama aku Abdullah bin Adam. Mendapat pendidikan awal di sekolah rendah Roh. Relax jer kat sekolah tu..tadak peksa pun. Kemudian di hantar sambung blajar kat Sek Men Dunia. Sini tak abis2 peksa dan ujian. Assignment pun banyak. Emmm taktau la sukses ke tidak. Masalahnya Lecture aku dah kasi soalan bocor just aku jer buat dakkk je. Malas study lagi kononnya peksa jauh lagi. Kena Encik Izrael buat kuiz mengejut baru padan ngan muka aku...wa..waa..waa. Nanti penggal pertama nak kena peksa kat Dewan Kubur. Penggal Kedua Peksa Kat Majlis Bandaran Masyhar plak. Lepas tu baru la leh tgok mana nak sambung blajar kat U syurga ker atau U neraka ker

kitab haidistihadahnifas

don't follow me....follow la allah swt dan rasul saw.

BerZina Lebih MuDah DaRi BerNiKaH