Google+ Followers

Thursday, August 6, 2009

Pokok dlm syurga

Emmmm pokok dlm syurga ni plak..dahannya dibuat drpd mutiara dan zabarjad. Saiznya ade yg kalu berkenderaan lalu bawah naungan pokok tu 100 tahun pun tak putus lagi naungannya. Ade yg 500 tahun naik kuda paling pantas pun tak abis keliling lagi pokok tu punya la besau…


Nak makan buah dr pokok tu pun senang. Sambil duduk bole, berdiri bole hatta sambil baring pun bole…Bila kita ingin jer makan maka buah dr pokok tu datang kat kita tinggal kita buka mulut jer…tuk ngap. Wa dzulillat quthufuha tadzlila. (Yang bermaksud) Dan dimudahkan buah-buahnya sehingga semudah-mudahnya.


-Laits meriwayatkan dengan sanadnya dari Mu'tah bin Sumai mengenai firman Allah s.w.t.: "Thuba lahum wa husnu ma ab." Thuba ialah pohon pokok disyurga yang dahannya dapat menaungi tiap rumah disyurga, didalamnya macam macam buah dan dihinggapi burung-burung.

No comments:

I TELL YoU

My photo
Alamat di no.75, Titian Sirat,Simpang Neraka 1500 Jalan Iman,Kampung Jannah. Nama aku Abdullah bin Adam. Mendapat pendidikan awal di sekolah rendah Roh. Relax jer kat sekolah tu..tadak peksa pun. Kemudian di hantar sambung blajar kat Sek Men Dunia. Sini tak abis2 peksa dan ujian. Assignment pun banyak. Emmm taktau la sukses ke tidak. Masalahnya Lecture aku dah kasi soalan bocor just aku jer buat dakkk je. Malas study lagi kononnya peksa jauh lagi. Kena Encik Izrael buat kuiz mengejut baru padan ngan muka aku...wa..waa..waa. Nanti penggal pertama nak kena peksa kat Dewan Kubur. Penggal Kedua Peksa Kat Majlis Bandaran Masyhar plak. Lepas tu baru la leh tgok mana nak sambung blajar kat U syurga ker atau U neraka ker

kitab haidistihadahnifas

don't follow me....follow la allah swt dan rasul saw.

BerZina Lebih MuDah DaRi BerNiKaH