Google+ Followers

Monday, June 28, 2010

GaMbar Bukan SeKadar Hiasan..........!!!!!!

orang tua kat atas nie umur dalam 85 tahun.....tadak apa yang istimewa....cuma mata tak nampak....tapi bole kayuh basikal hampir 10 km tuk imarahkan masjid...malam balik umah berpandukan cahaya bulan....
"DAN BERI LA BERITA GEMBIRA PADA MEREKA YANG SELALU KE MASJID PADA WAKTU MALAM YANG GELAP GELITA BAHAWA MEREKA AKAN MENDAPAT CAHAYA YANG SEMPURNA PADA HARI AKHIRAT NANTI"
emmmm terkenang mereka yang ade kereta plak tu ade extra sportlight bapak terangnya...tapi tak nampak masjid surau huhuhu...


  

orang tua nie pun umur dalam 80_an jugak....tarak apa jugak yang istimewa pada orang tua nih....cuma ade skali bila dia baca citer orang2 warak zaman dulu khatam quran sehari 2 kali atau hari2 khatam quran maka dia telah mencuba tuk baca quran sebanyak mungkin tapi alahai cuma dapat sehari 19 juzuk sajer.....
"TANDA CINTA ALLAH IALAH MENCINTAI KALAMULLAH"
teringat lak aku mereka2 yg cuba memecahkan rekod dunia daki gunung laaa..duk ngan kala jengking laa...cakap non stop berhari hari laa...berenang rentas laut laaa..kayuh basikal tentas benua laa..tapi tadak lak nak pecah rekod tuk khatam quran dalam tempoh sehari ataupun berjaga malam dari isyak ke subuh buat tahajud semata mata allah......huhuhu...






bebudak nie umur dalam 6 n 8 tahun dan nie pun tadak istimewa apa apa cuma mereka sedang kerjakan solat malam satu jam sebelum subuh...seterusnya sahur sempena hari isnin..rutin hidup setiap pagi mbaca yasin malam waqiah al mulk n as sajdah...
"KANAK2 YANG BELUM AKIL BALIGH TERANGKAT PENA BAGI MEREKA"
terkenang lak aku yang akil baligh tapi tak terangkat selimut mereka time subuh...huhuhu....




1 comment:

❧Stéfani❧ said...

Salam. Your blog is so nice!!! I loved it. And these pictures? Oh wonderful. MashaAllah!!!! Thanks for follow me. I loved your blog and i am going to read more about it when my pc is good. Allah Hafiz

I TELL YoU

My photo
Alamat di no.75, Titian Sirat,Simpang Neraka 1500 Jalan Iman,Kampung Jannah. Nama aku Abdullah bin Adam. Mendapat pendidikan awal di sekolah rendah Roh. Relax jer kat sekolah tu..tadak peksa pun. Kemudian di hantar sambung blajar kat Sek Men Dunia. Sini tak abis2 peksa dan ujian. Assignment pun banyak. Emmm taktau la sukses ke tidak. Masalahnya Lecture aku dah kasi soalan bocor just aku jer buat dakkk je. Malas study lagi kononnya peksa jauh lagi. Kena Encik Izrael buat kuiz mengejut baru padan ngan muka aku...wa..waa..waa. Nanti penggal pertama nak kena peksa kat Dewan Kubur. Penggal Kedua Peksa Kat Majlis Bandaran Masyhar plak. Lepas tu baru la leh tgok mana nak sambung blajar kat U syurga ker atau U neraka ker

kitab haidistihadahnifas

don't follow me....follow la allah swt dan rasul saw.

BerZina Lebih MuDah DaRi BerNiKaH