Google+ Followers

Thursday, June 24, 2010

iNdaHnYa KemaTian......

semalam aku main badminton......dengan niat dakwah untuk ambik hati pemuda tempatan...kalu ikut skill memang aku tak selera nak main dengan diaorang....lagipun Lin Dan dan Lee Chong Wei pun tak pernah kalahkan aku...sobabnya aku pun tak pernah lawan diaorang...huhuhu.

tapi semalam mungkin game badminton yg akan dikenang selama lamanya...gambar2 di bawah akan menceritakan apa yang aku maksudkan......






arwah meninggal dunia dalam game menentang aku.....al sebab kematiannya belum dipastikan lagi kerna hingga saat artikel ini ditulis jenazah masih di hospital....huhuhu
tapi masa aku menerpa kat arwah....waktu tu dia tengah sesak nafas...orang cakap nafas tak lepas....



partner aku ngajar kalimah....tapi arwah berdengus bernafas...mata dia pandang straight ke atas...hadis2 nabi saw tentang saat kematian dan saat malaikatulmaut mencabut nyawa bermain main dalam fikiranku..



dlm hatiku kuat mengatakan inilah sakaratulmaut...walaupun budak2 muda lain kata arwah pengsan untuk menyedapkan hati mereka...



baru beberapa kali partner aku talkinkan kalimah kemudian dia kata arwah sudah tiada.....aku yang duk pegang nadi kata "woi....agak agak la...cakap tu!!!" memang tak cover mulut langsung..., time sensetif camni selamba jer lepas cakap...padahal nadi dia kuat lagi masa tu..huhuhu



tangan dia keras cam menahan kesakitan...aku urut2 tangan dia...allah beri daku kekuatan menghadapi situasi nie..dlm 10 -15 minit denyutan nadi kian lemah...aku terus membaca yasin untuk mudahkan arwah....abis bacaan yasin aku rasakan nadi dia dah tadak...."setiap yg hidup pasti merasai maut"



pengesahan dari pegawai perubatan...untuk mengesahkan kematian arwah...kaedahnya dgn menyuluh mata. bila disuluh anak mata arwah tidak mengecil menandakan arwah confirm meninggalkan alam dunia dan memasuki alam arwah...



maka dengan itu, mereka tidak berpeluang membuat sebarang pesanan (wasiat atau lainnya), dan ( kalau mereka berada di luar) mereka tidak sempat kembali ke keluarganya. - YASIN 50



BILA IZRAEL DATANG MEMANGGIL...JASAD TERBUJUR DI PEMBARINGAN.....



AL FATIHAH.....

TARIKH : 24/ 06/2010
MASA : 11.20 PM

1 comment:

~♥ iella ♥~ said...

al-fatihah...takutnya...dimana sja mati ada. bila masanya,tak da lambat atau cepat...

I TELL YoU

My photo
Alamat di no.75, Titian Sirat,Simpang Neraka 1500 Jalan Iman,Kampung Jannah. Nama aku Abdullah bin Adam. Mendapat pendidikan awal di sekolah rendah Roh. Relax jer kat sekolah tu..tadak peksa pun. Kemudian di hantar sambung blajar kat Sek Men Dunia. Sini tak abis2 peksa dan ujian. Assignment pun banyak. Emmm taktau la sukses ke tidak. Masalahnya Lecture aku dah kasi soalan bocor just aku jer buat dakkk je. Malas study lagi kononnya peksa jauh lagi. Kena Encik Izrael buat kuiz mengejut baru padan ngan muka aku...wa..waa..waa. Nanti penggal pertama nak kena peksa kat Dewan Kubur. Penggal Kedua Peksa Kat Majlis Bandaran Masyhar plak. Lepas tu baru la leh tgok mana nak sambung blajar kat U syurga ker atau U neraka ker

kitab haidistihadahnifas

don't follow me....follow la allah swt dan rasul saw.

BerZina Lebih MuDah DaRi BerNiKaH