Google+ Followers

Thursday, May 27, 2010

JaWaTan KoSonG 'Seri Rumah'



-->
JAWATAN KOSONG

Company                 : http://akuhuduh-kedai-iman.blogspot.com/
Job tittle                   : isteri
Job Category         : suri or seri rumah

Suri rumah or seri rumah wanter urgently. Good basic plus commission. Must be able to speak lemah lembut and sopan santun. Willing to learn fikir agama is a must. Immediate start tapi bole tolak ansur lagi nih. Location at perak state.

Responsibilities:

1) To serve existing husband as
a customers and assist in developing new karkun (org yg hidupkan sunnah nabi).
2) Coordinate with jiran2 to meet Allah expectations.
3) To ensure solat done on time.
4) To monitor anak2 punya tumbuhbesaran supaya tidak hidup ngan gaya yahudi, nasrani or majusi.
5) To  product anak2 kuar sebarkan agama islam n to tell human being who Allah is...

Skills Requirements:
                                                           
takyah apa2 sijil tak tamat sekolah rendah pun bole.
2) pengalaman pun tak perlu sebab nak anak dare jer huhuhu….
3) otak nak fikir agama jer…
4) Matured, self motivated and able to fikir and zikir  independently.
5) Responsible, disciplined and organized


Language requirements:

Melayu pun ok
Kalu lebih bahasa lagi baguih


Employment type:

Full Time takyah keje luar umah..kejenya terhad kepada mengerjakan suami ajer huhuhu..


Salary Range (upahnya) :

Seorang uztaz dan mudir hafiz berumur 25 tahun


Company                 :           http://akuhuduh-kedai-iman.blogspot.com/

Contact Name        :           akuhuduh

Contact Email        :           akuhuduh@yahoo.com.my

Contact Phone      :           016 5135005

akhir kata " pat pat siku lipat "

6 comments:

seorangnenektua said...

salam! kau dah dapat candidate ke belum.kat sini ada. tapi dia pun ada requirement juga.Dia nak gaji lagi tinggi iaitu khuruj 4 bulan setiap tahun dan ada yang minta seumur hidup punya korban.

akuhuduh said...

setakat nie dlm pemerhatian...syarat 4 bulan tu n korban seumur hidup hehehehe akuhuduh pun bole...tapi syarat tambahan quran 3 juzuk satu hari..israk 4 rakaat maintain n dhuha 12 rakaat...istighfar 1000 x sehari solat sunat paling kurang 50 rakaat sehari tak termasuk sunat sebelum dan selepas fardhu atau solat sunat 3 jam setiap malam, pose isnin khamis dan hari putih campur rejab syaaban, tidak bercakap mlainkan kebaikan...tutup aurat sempurna semestinya..dan bla..bla..bla....

Anonymous said...

banyaknya syarat... cukuplah bagiku syarat "…. Sesungguhnya sembahyang itu mencegah dari perbuatan yang keji dan mungkar, dan sesungguhnya mengingati Allah adalah lebih besar (faedahnya dan kesannya), dan (ingatlah) Allah mengetahui akan apa yang kamu kerjakan." (Surah al-Ankabut : 45)dah merangkumi semuanya.

akuhuduh said...

huhuhu...solat ade yg solat tapi dilemparkan muka cam kain buruk...ade yg solat tapi allah kata celaka mereka yang solat...ade yg solat tapi allah kata mereka tak solat melainkan dlm keadaan yg malas....ade yg solat tapi tak sukakan suami maka solat pun tak diterima..huhuhu sekali lagi..

e k i n said...

byknyer syarat..n berat2 lak tu...

NUR IMAN said...

mmmm =) nak dapat yg elok kena korban banyak... itu aja mau ckp

I TELL YoU

My photo
Alamat di no.75, Titian Sirat,Simpang Neraka 1500 Jalan Iman,Kampung Jannah. Nama aku Abdullah bin Adam. Mendapat pendidikan awal di sekolah rendah Roh. Relax jer kat sekolah tu..tadak peksa pun. Kemudian di hantar sambung blajar kat Sek Men Dunia. Sini tak abis2 peksa dan ujian. Assignment pun banyak. Emmm taktau la sukses ke tidak. Masalahnya Lecture aku dah kasi soalan bocor just aku jer buat dakkk je. Malas study lagi kononnya peksa jauh lagi. Kena Encik Izrael buat kuiz mengejut baru padan ngan muka aku...wa..waa..waa. Nanti penggal pertama nak kena peksa kat Dewan Kubur. Penggal Kedua Peksa Kat Majlis Bandaran Masyhar plak. Lepas tu baru la leh tgok mana nak sambung blajar kat U syurga ker atau U neraka ker

kitab haidistihadahnifas

don't follow me....follow la allah swt dan rasul saw.

BerZina Lebih MuDah DaRi BerNiKaH