Google+ Followers

Sunday, May 18, 2014

Amer Saf Ku Pergi Dulu

Apa yg menjadi kerisauan aku ialah adakah aku berjaya ucapkan kalimah iman laaillahaillah diakhir kalam ku???

MasyaAllah nie kisah Amer Saf aku mesra membahasakan diri sbg Paksu Moga Alloh tempatkan ruhnya bersama2 ruh org beriman dan takwa.

Selepas subuh mendapat msj rakan dari Pekan Baru, Indonesia

Petikan2 msj...

assmlkm.. ini abdul malik, paksu masuk hospital di ruang icu kena pendarahan di otak.kasi tau kawan kawan dia lagi gerak di pekan baru sama pak edi.

*Bila saja aku baca mesej nie dan melibatkan pendarahan otak pula, maka terus ku katakan dlm hatiku insyaallah Paksu tipis harapan tuk hidup.
Based pengalaman sepupu aku yg jugak kena stroke berdarah. Dari research yg aku buat sebelum ini 9/10 yg kena meninggal...
Stroke berdarah nie terjadi bila urat dlm otak terputus lantas darah keluar melemaskan otak. Biasanya doktor akan tebuk lubang tuk kuarkan darah...
Kisah kematian sepupu ku ada ditulis dlm blog sebelum nie.
Siapakah bapak ede? Sebenarnya dia orang Malaysia lulusan Us yg baru berjinak jinak dgn usaha dakwah. Paksu org yg bertanggungjawab mengenalkan usaha dakwah pada Abg ede yg aku panggil. Paksu kata Abg ede kerja gaji mahal 8k lebih tapi wife dia suruh berhenti kerja duk Umah sb gaji isteri nya lagi tinggi 24k lebih

Salam, innalillah. Bila kena?
Bgmn kesehatan pak su ???

paksu tak sadar dio koma sekarang berada di ruang icu kata dokter kalau tak hilang cairan di kepala dia tu mesti di operasi 1*24 jam biaya 5jt.(5juta rupiah)

banyak doa untuk pak su pak su dalam kritis.

Innalillah

Assalammualaikum. Apa kabar paksu?

Lagi kritis pembulu darah yg bocor tu udah menyebar dah.Kt dokter kndsi 1 / 100 kluga udah ngumpul di sini.

pak su baru ucap laillahaillalah 3kl kasitau kawan.

Paksu dah meninggal kan. Dgn kalimah iman hari Jumaat.

benar

Cuba kamu karkuzari(cerita) akhir kalam paksu

ass..sungguh pak su sudah berjaya. Dia pecah pemblu darah dia karna risau. Kami lagi buat msw di mesjid Haikal lepas bawa 3h adik 1 bapak dia. Saya saksi pak su ucap laillah haillalah 3x akhir hayad nya.

*Siapakah Haikal?
Haikal ialah bekas ketua samseng yg kami Tasykil kuar ikut berdakwah. Alhamdulillah dia bawa pula adik dan bapaknya. Panjang kisah Haikal nie.
Di Pekan Baru Indonesia 80% yg buat kerja dakwah ialah gengster2 yg bertaubat....

Paksu meninggal pada hari yg mulia Jumaat mubarak.
Setelah koma beberapa hari tersedar pada Jumaat dan ucap kalimah syahadah 3x kemudian menghembuskan nafas terakhir.
Meninggalkan wife seorang pensyarah Upsi Dr.....

Paksu banyak kenangan manis dgn mu....kami akan menyusul....

Kusampaikanwaluayah

3 comments:

azharjaafar said...

aku pernah 40 hari dengan Pak Su di Kemboja pd thn 2007.. sejak tu kalau jumpa aku di Sri Petaling, dia akan ajak keluar lagi sama².. tapi hajat x kesampaian..
semoga Allah terima segala usaha beliau..

AkuHuduh said...

Dunia nie kecik, skrg kt langkawi kursus. Sembang dgn fasilitator pasal stroke then dia kata bapak saudara dia pun baru meninggal kena stroke kat indonesia.
Rupanya bapa saudara dia tu PakSu!!!

Katanya paksu ada citer mimpi jumpa arwah Mak dia dan gigi dia tanggal

afiq othman said...

Innalillah... selalu ditasykil oleh Pak Su. X kesampaian. Alhamdulillah Pak Su dh berjaya. Kita bila lg...

I TELL YoU

My photo
Alamat di no.75, Titian Sirat,Simpang Neraka 1500 Jalan Iman,Kampung Jannah. Nama aku Abdullah bin Adam. Mendapat pendidikan awal di sekolah rendah Roh. Relax jer kat sekolah tu..tadak peksa pun. Kemudian di hantar sambung blajar kat Sek Men Dunia. Sini tak abis2 peksa dan ujian. Assignment pun banyak. Emmm taktau la sukses ke tidak. Masalahnya Lecture aku dah kasi soalan bocor just aku jer buat dakkk je. Malas study lagi kononnya peksa jauh lagi. Kena Encik Izrael buat kuiz mengejut baru padan ngan muka aku...wa..waa..waa. Nanti penggal pertama nak kena peksa kat Dewan Kubur. Penggal Kedua Peksa Kat Majlis Bandaran Masyhar plak. Lepas tu baru la leh tgok mana nak sambung blajar kat U syurga ker atau U neraka ker

kitab haidistihadahnifas

don't follow me....follow la allah swt dan rasul saw.

BerZina Lebih MuDah DaRi BerNiKaH