Google+ Followers

Wednesday, May 28, 2014

Owh... Ustaz Google

Sesat lagi menyesatkan...

Ustaz2 n Ustazah2 mee segera nie satu hal laa. Suka sgt kuar hukum pakai kepala lutut sendiri tanpa sandaran pada kitab2 ulamak muktabar.
Berguru takde kitab kecuali kitab google n U tube tapi yg peliknya time ngajar Masjid surau pakai kitab tapi bila syarah pakai kepala lutut sendiri!!!

Pendapat ulamak dlm kitab diketepikan camtu jer...diaorang raikan lagi Ustaz U tube dan Ustaz2 Google

Paling teruk bagi pendapat sendiri!!! Perh dah macam mujtahid plak ilmu diaorang walu ilmu nahu tak ke mana.

Ada sekali aku jadik imam. Semasa luruskan dan rapatkan saf aku minta yg labuhkan seluar supaya lipatkan kaki seluar atas buku lali. Hukumnya mahkruh.

Baru nie si fulan yg aku tegur tanya Ustaz google kat surau aku time kuliah hukum labuhkan seluar bawah buku lali.
Ustaz google cakap takpe kalu tak sombong. Pastu tu siap cakap plak pakai jubah serban pun tak guna kalu riak.( cam cakap kt aku jer - sangka buruk aku nie sb aku jer pakai jubah n serban kat situ )

Hish.. Abu Bakar ra pun takut labuhkan kain bawah paras buku lali takut rasa sombong!!! Sape abu Bakar??? Org pertama masuk syurga. Dia sombong ker???
Kemudian kita yg tak tentu ke syurga neraka labuh seluar kain tapi claim kata kita takde sombong???

Tolonglah ustaz google!!! Dah lah sedut duit pastu ngajar pakai lutut n nafsu.

Isu melabuhkan pakaian bawah buku lali dah lama selesai.
Dan hukumnya hanyasanya ada dua :

1) Labuh tanpa sombong hukumnya makruh.

2) Labuh dgn sombong hukumnya haram.

Begitu jua diluar solah tapi dlm solah berat lagi. Antara kitab yg sebut perkara nie Bahrul Madzi

Carilah Guru yg mursyid tuk menuntut ilmu. Antara ciri guru mursyid Umah takde tv n radio....

Kusampaikanwaluayah

2 comments:

afiq othman said...

Benar... memg susah nk tegur ustaz2 jnis bernafsu, bukannya berwahyu. Ikram kena lebihhhh.... ujian tu.... susah. Kena tekan perasaan. Susah... tp, syurga bukan murah... nak xnak, masuk syurga tertibnya susahkan diri utk Allah swt. Hidayat utk semua ustaz. Semua murid usyaz. Semua peminat ustaz. N semua ummat. Amin

Iman said...

mmmm bkn ustaz azhar kan

I TELL YoU

My photo
Alamat di no.75, Titian Sirat,Simpang Neraka 1500 Jalan Iman,Kampung Jannah. Nama aku Abdullah bin Adam. Mendapat pendidikan awal di sekolah rendah Roh. Relax jer kat sekolah tu..tadak peksa pun. Kemudian di hantar sambung blajar kat Sek Men Dunia. Sini tak abis2 peksa dan ujian. Assignment pun banyak. Emmm taktau la sukses ke tidak. Masalahnya Lecture aku dah kasi soalan bocor just aku jer buat dakkk je. Malas study lagi kononnya peksa jauh lagi. Kena Encik Izrael buat kuiz mengejut baru padan ngan muka aku...wa..waa..waa. Nanti penggal pertama nak kena peksa kat Dewan Kubur. Penggal Kedua Peksa Kat Majlis Bandaran Masyhar plak. Lepas tu baru la leh tgok mana nak sambung blajar kat U syurga ker atau U neraka ker

kitab haidistihadahnifas

don't follow me....follow la allah swt dan rasul saw.

BerZina Lebih MuDah DaRi BerNiKaH