Google+ Followers

Sunday, May 4, 2014

Ustaz nafsu vs kitab ASWJ

Bila ditanya ustaz2 mengajar pakai Kitab atau pakai pendapat sendiri?

Semua jawab pakai kitab2, tapi bila ditanya terawih yg kata 8 rakaat tu pendapat ustaz2 atau tulis dlm kitab camtu?

Pakat diam takleh jawab sb mmg dlm kitab2 fekah takde tulis pun terawih 8 rakaat bahkan takde sebut langsung!!!

Yg duk kuar pendapat nie ustaz2 wahabbi dan ustaz2 yg ikut nafsu malas nk ibadat.

Pastu kuar plak hadis kata menuntut ilmu lebih baik dr solah sunat 1000 rakaat. Sb nk bagi halal tazkirah lepas buat 8 rakaat terawih. Bole jugak lima enam puluh ringgit sekali tazkirah!!!

Awat... Umar Khattab bodoh sangat ker buat terawih 20 rakaat hingga lepas majlis ilmu hingga terlepas ganjaran 1000 rakaat tu???

Awat... Bodoh sangat ke Ali, Usman, Abu Hurairah bapak hadis, Ibnu Abbas bapak mufaisirin, Ibnu mas'ud bapak mufti yg lepaskan peluang 1000 rakaat tu pasai buat terawih 20 rakaat???

Kalu yer pun nabi saw buat 8rakaat, tapi yg kopom nabi saw selesaikan di rumah bg cukup 20rakaat!!! So takde terawih yg jumlahnya 8rakaat!!!

Faham kaa!!!
Spt witir takde 2 rakaat atau 4 rakaat. Spt spt dhuha takde 14 rakaat. Spt zuhur takde 3 rakaat.. So terawih pun sama takde 8 rakaat!!! Yang ada nabi saw buat 8 rakaat dan cukupkan 20 rakaat diumah.

Masalahnya kamu buat 8 rakaat pastu tutup terus dgn witir dan tk cukupkan 20 rakaat diumah!!!

Mana ada riwayat ataupun tulis dlm kitab lepas buat lapan katup dgn witir!!! Tu hangpa yg pandai2 modified ikut nafsu hangpa!!!

Kalu dhuha takpelah nk buat 2,4,6,8,12 sb masih dipanggil dhuha tapi, terawih wajib 20 rakaat baru dipanggil terawih!!!

So last skali aku nk pesan kat hangpa.... Pi bisik plan2 kt telinga Ustaz tu, minta tlg tunjuk satu kitab tulis terawih 8 rakaat...
Ingat!!! Plan2 bisik... Terutama ustaz2 yg kaki tazkirah....

Kusampaikanwaluayah

1 comment:

Iman said...

huhuhu baru tau

I TELL YoU

My photo
Alamat di no.75, Titian Sirat,Simpang Neraka 1500 Jalan Iman,Kampung Jannah. Nama aku Abdullah bin Adam. Mendapat pendidikan awal di sekolah rendah Roh. Relax jer kat sekolah tu..tadak peksa pun. Kemudian di hantar sambung blajar kat Sek Men Dunia. Sini tak abis2 peksa dan ujian. Assignment pun banyak. Emmm taktau la sukses ke tidak. Masalahnya Lecture aku dah kasi soalan bocor just aku jer buat dakkk je. Malas study lagi kononnya peksa jauh lagi. Kena Encik Izrael buat kuiz mengejut baru padan ngan muka aku...wa..waa..waa. Nanti penggal pertama nak kena peksa kat Dewan Kubur. Penggal Kedua Peksa Kat Majlis Bandaran Masyhar plak. Lepas tu baru la leh tgok mana nak sambung blajar kat U syurga ker atau U neraka ker

kitab haidistihadahnifas

don't follow me....follow la allah swt dan rasul saw.

BerZina Lebih MuDah DaRi BerNiKaH