Google+ Followers

Saturday, September 6, 2014

Dosa Wanita

Wanita kuar Rumah tidak dpt tidak mesti tak boleh lari dr DOSA!!!

Walaupun dgn izin walinya atau suaminya kerna Agama islam hanya membenarkan wanita2 kuar bila DHARURAT atau bila ada UZUR SYARIE.

Kuar tanpa izin suami = DERHAKA
kecuali utk belajar perkara yg fardhu spt hukum Haid atau nifas .

Kuar dgn izin suami pula dilihat sebab musababnya. Untuk tambah pendapatan HARUS hukumnya dgn SYARAT2 tertentu spt:

1. Kuar menutup aurat sempurna dan tidak tabaruj dan memakai pakaian yg buruk2. Tidak pakai bau bauan. Senang citer dlm almari tu pakai baju yg nafsu tk sanggup pakai!!!

2. Ditemani mahram

3. Tiada pencampuran lelaki dan perempuan.

4. Elakkan berjalan tempat2 org ramai. Masalahnya tempat org ramai tu lah pompuan suka pi...macam lalat hurung taik!!!

5. Jaga suara drpd bersembang dgn lelaki ajnabi( halal kawen)

6. Jaga muka drpd dikenal orang yakni pakai purdah

So walu suami redho tapi tak boleh jaga SYARAT2 tu maka suami pun berdosa isteri pun berdosa..

Nk mewah punya pasal dan tk mau berpada pada pd dunya yg sementara....

* bole rujuk kitab muhimmah

Kusampaikanwaluayah

I TELL YoU

My photo
Alamat di no.75, Titian Sirat,Simpang Neraka 1500 Jalan Iman,Kampung Jannah. Nama aku Abdullah bin Adam. Mendapat pendidikan awal di sekolah rendah Roh. Relax jer kat sekolah tu..tadak peksa pun. Kemudian di hantar sambung blajar kat Sek Men Dunia. Sini tak abis2 peksa dan ujian. Assignment pun banyak. Emmm taktau la sukses ke tidak. Masalahnya Lecture aku dah kasi soalan bocor just aku jer buat dakkk je. Malas study lagi kononnya peksa jauh lagi. Kena Encik Izrael buat kuiz mengejut baru padan ngan muka aku...wa..waa..waa. Nanti penggal pertama nak kena peksa kat Dewan Kubur. Penggal Kedua Peksa Kat Majlis Bandaran Masyhar plak. Lepas tu baru la leh tgok mana nak sambung blajar kat U syurga ker atau U neraka ker

kitab haidistihadahnifas

don't follow me....follow la allah swt dan rasul saw.

BerZina Lebih MuDah DaRi BerNiKaH